top of page

SYSTEEMIN SULATTAMO

Mikä ihmeen systeemin sulattamo?

Systeemin Sulattamo on osallistava pehmeän vuorovaikutuksen tila, joka toteutuu väkivallattomamman tilan periaatteilla zoomissa. 

Tilaa kannattelee Kaisa Käärmemaa ja se on avoin kaikille niille, keillä on mahdollisuus päästä zoomiin/käyttää tietokonetta.

 

Vaikka Sulattamoon pyydetään aika ajoin vieraita, sen pääpiste ei ole asiantuntijamaisessa ajattelussa, jossa asiantuntija“ luennoi ja muut kuuntelevat. Sen sijaan tila on avoin dialogille ja kuka vain osallistujista voi täten olla "asiantuntija". Pyrkimyksenä on mahdollistaa tila, joka on avoin mahdollisimman monelle ja jossa voimme harjoitella ja rakentaa väkivallatonta olemista ja saada tukea toisiltamme. Tilan tarkoituksena on tuoda näkyväksi yhteiskunnan rakenteita sekä omia sisäistettyä patriarkaattiamme sekä tutkia uteliaisuudella ja lempeydellä erilaisia tapoja sulattaa patriarkaattista systeemiä.

 

Kenelle se on suunnattu?

Systeemin Sulattamo on suunnattu ihmisille, jotka kaipaavat tiloja joissa voi tuoda näkyviin haavoittuvuutta, lempeyttä ja pehmeitä arvoja ja keskustella, ideoida ja visioida erilaisia systeemiä sulattavia tapoja.

Mitä Systeemin Sulattamossa tapahtuu?

Systeemin Sulattamossa käsitellään erilaisia patriarkaattia sulattavia asioita kuten radikaali itsemyötätunto, lepo, hitaus, kapina, luontoyhteys, taide, kehollisuus, lahjatalous, etuoikeudet, valta.

.

Huomioithan että videotapaamiset eivät ole luentomallisia vaan dialogisia ja osallistavia. Kannustamme/Kutsumme pitämään kamerat päällä ja osallistumaan aktiivisesti.

MELTING PATRIARCHY

Melting Patriarchy is a soft space for connection, dialogue and exploration.  The space is held by Kaisa Käärmemaa and it is open for everyone who have access to zoom as a gift.

Occasionally there will be different guests invited but the focus is not on "expert" thinking or lecture structure where one speaks and others listen. It is open for dialogue and therefore anyone participant can be the "expert". The aim is to create a space that is inclusive and where we can practice nonviolent being and be supported by each other. 

The aim is also to bring visible the patriarchal/systemic structures that contribute to our individual suffering. Through the systemic lenses and support from each other we can explore ways to becoming liberated from our own internalized patterns and how we can melt the system/patriarchy.

Melting Patriarchy is aimed for anyone who is interested in a space that welcomes vulnerability, dialogue, softness and tenderness.

The calls are in Finnish and happen in zoom. See below the next dates.

The themes looked at are different soft ways and qualities that can melt the patriarchal believes such as self compassion, rest, slowness, art, body fulness,gifteconomy, power differences etc.

If you wish to participate please fill the sign up sheet. You will get no spam, just an email day before each call with a zoom link and a reminder of the call.

You can support my work in Patreon:

Milloin?

Systeemin Sulattamot ovat kerran kuussa, lauantai päivisin klo 14-15.30. Katso alta tuleva ohjelma.

Miten pääsen mukaan?

 

Mukaan pääset alla olevan ilmottautumisomakkeen kautta. Saat sähköpostiisi päivää ennen tapaamista muistutusviestin ja zoomlinkin. Sähköpostiasi ei säilytetä eikä käytetä muuhun tarkoitukseen. Tervetuloa mukaan!

(Jos taas haluat olla postitustlistallani, voit ilmottautua sille contact sivuni kautta, näin saat tietää tulevista tapahtumista ajoissa!)

 

Lahjatalous:

Voit tukea halutessasi minua ja työtäni Patreonin kautta.

 

Palaute: ¨

 

Anna palautetta systeemin sulattamoista alla olevan lomakkeen kautta. Minua erityisesti kiinnostaa palaute suhteessa omiin arvoihin: kuinka hyvin toimintani oli linjassa omien arvojeni kanssa.  Arvot löydät täältä:

TULOSSA:
Seuraavat Systeemin Sulattamot:

Joulukuu 2022:

18.12 NVC, Miehet ja tunnetyö 
Miten väkivallaton vuorovaikutus suhtautuu käsitteisiin "feminiinisyys", "maskuliinisuus" tai muihin sukupuolitettuihin sanoihin?  Miksi NVC tuntuu vetävän puoleensa enemmän naisoletettuja kuin miesoletettuja? Mitä haasteita (jos mitään) miesoletettuna kohtaa kun käyttää NVCtä/tekee tunnetyötä? Miten miesoletettu voi purkaa patriarkaattia? Mm. näistä aiheista keskustelee Kaisa Käärmemaan kanssa Aki Salmi ja Jussi Nalli.
 
Helmikuu 2023:
11
.2 Radikaali lepo
Miksi lepo on radikaalia ja miksi sille tilan ottaminen on joskus vaikeaa? Miten voimme tukea toisiamme lepäämään enemmän ja ottamaan hitaammin? Miten luoda systeemisiä lepoon kannustavia rakenteita?


 

Orange and Blue Wild and Free Landscape Oval Sticker (1600 x 400 px)_edited.jpg

ILMOTTAUDU SYSTEEMIN SULATTAMOON

Ilmottautumisen jälkeen saat zoomlinkin spostiin.

Tervetuloa mukaan!

Palautelomake-Systeemin Sulattamo

Kiitos palautteestasi! Se auttaa kehittämään toimintaa!

bottom of page