MATKALLA VÄKIVALLATTOMUUTEEN

Jatkuvasti polarisoituvassa maailmassamme tuntuu välillä, että maailma jakautuu "hyviksiin", "pahiksiin", sekä "oikeaan" ja "väärään". Olemassaolevat kommunikointitapamme heijastelevat usein kulttuurimme yksilökeskeistä, valtaa, kilpailua ja tuomitsemista vahvistavaa arvomaailmaa. Mitä voisi olla kaiken tämän kahtiajakoisuuden toisella puolen? Miten elää epävarmassa maailmassa ja osata toimia linjassa omien arvojen kanssa? Miten kehittää itsemyötätuntoa silloin kun asiat eivät vain mene niin kuin "Strömsössä"?

Väkivallaton Vuorovaikutus eli Non Violent Communication (NVC) on Marshall Rosenbergin kehittämä vuorovaikutustaito ja väkivallattomuuden tila, joka perustuu ajatukselle, että kaikki ihmisen toiminta perustuu yritykselle tyydyttää universaaleja tarpeita. Väkivallattomuuden ytimessä on ajatus siitä, että olemme hyväntahtoisia ja meitä myös kiinnostaa toisten hyvinvointi, me vain elämme toksisessa systeemissä, joka ei pohjimmiltaan luota ihmiseen. Väkivallattoman vuorovaikutuksen kautta voimme poisoppia tavoistamme tuomita, leimata, syytellä ja uhriutua ja saada tilalle myötätuntoa toisia kohtaan ja radikaalia itsemme rakastamista.

Tämä kolmen kuukauden matka väkivallattomuuden periaatteisiin on sinulle jos:

-olet kiinnostunut väkivallattomasta vuorovaikutuksesta, ja kaipaat oppimiseen tukea ja yhteisöä

-tahdot oppia ottamaan lisää vastuuta tunteistasi, ajatuksistasi ja tarpeistasi

-haluat harjoitella empaattisen kuuntelemisen taitojasi

-haluat oppia huomaamaan omia sisäänrakennettuja uskomuksiasi ja muuttamaan niitä

-tahdot purkaa patriarkaattia omaksumalla väkivallattomuuden asennetta sekä vuorovaikutuksessa että muussa elämässäsi

-tahdot kurottautua kohti rohkeutta ja haavoittuvaisuutta.

Matkaa fasilitoi vuorovaikutuskouluttaja Kaisa Käärmemaa, joka on käynyt Rakentavan Vuorovaikutuksen koulutuksen(RVO), sekä opiskellut NVC:tä eri ohjaajien parissa. Lisäksi Kaisa käy Arnina Kashtanin Compass Coaching kurssia, josta hän valmistuu vuonna 2022 Arnina Kashtanin kehittämän Kompassimetodin valmentajaksi.

Matkalla väkivallattomuuteen sisältää viikottaiset puhelut x12, ja henkilökohtaista valmennusta x2.

Lisäksi järjestetään erillinen lähiviikonlopputyöpaja, johon suositellaan osallistumista, koska lähiopetus on kuitenkin aina todella paljon syvempää kuin vain virtuaali oppiminen. Viikonlopun sisältöön kuuluu väkivallattoman vuorovaikutuksen harjoitusten lisäksi yhdessäoloa, nuotiotulen ääressä istumista ja musisointia, somaattisia harjoitteita sekä luonnossa liikkumista.

Kurssi sopii kaikentasoisille vuorovaikuttajille. :)

AIKATAULU JA SISÄLTÖ:

-Viikottaiset puhelut torstaisin klo 18-20 (alkaen 13.1.2022-31.3.2022)

-Viikonlopputyöpaja  25-27.3.2022 

-Henkilökohtaiset valmennussessiot/empatiapuhelut Kaisan kanssa 60min x2 (kerran kuussa, ajat sovitaan yksilöllisesti)

HINTA:

Elämä on meille jokaiselle lahja. Synnymme maailmaan avuttomina ja saamme kaiken hoivan lahjaksi, pystymättä antamaan mitään takaisin. Tahdon pyrkiä siirtymään kaikessa työssäni kohti lahjataloutta ja mahdollistaa vuorovaikutuskoulutuksia muillekin kuin keskiluokkaisille. Lahjatalouden ideologia on minulle tärkeä, vaikka tiedän että tähän talousjärjestelmään syntyneenä se on meille usein vaikeaa hahmottaa, liitämme rahaan niin paljon uskomuksia ja tabuja. Lahjatalouteen siirtyminen voi herättää epämukavia kysymyksiä. Minkä arvoisena pidän tätä koulutusta? Jos saisin päättää paljon minä maksaisin tästä? Mihin minulla olisi varaa? Mitä sitten kun en voi maksaa niin paljoa kuin haluaisin?

Taloudellinen eriarvoisuus on rakenteellinen, talousjärjestelmämme luoma asia, ei yksilön syy tai ansio. 

 

Voit siis joko miettiä itse sopivan summan, mihin kykenet, sekä zoom-kurssille että viikonloppu työpajaan. (Molempiin osallituvat voivat maksaa laskun yhdessä) Ilmottautumisen yhteydessä peritään 50€ varausmaksu mitä ei palauteta. Jos varausmaksun maksaminen tuottaa sinulle ongelmia ja kuitenkin tunnet kutsua tulla kurssille, ota yhteyttä stipendipaikasta. Varausmaksun jälkeen loput maksusta peritään vasta kurssin loputtua ja niihin liittyen pyyntöni on seuraava:

Maksa pienempi summa jommastakummasta

a)joko sen minkä maksat ILOLLA

b)sen mihin pystyt

 

Esimerkkihintoja zoom-kurssille:

100€ 

200€

300€ --->( tuet muiden osallistumista)

Esimerkkihintoja viikonloppukurssille:

150€

250€

350€

400€---> (tuet muiden osallistumista)

Laskun voi maksaa myös erissä. Jos olet keskiluokkainen tai erittäin hyvin toimeentuleva, toivoisin että harkitsisit isomman summan maksamista, näin voit tukea vähävaraisempia pääsemään mukaan ja voit olla osaltasi purkamassa yhteiskuntamme rakennettua eriarvoisuutta. Toivon kuitenkin että valitset summan, minkä maksat ilolla. Jos taas olet pienituloinen, työtön, yksinhuoltaja tms ja pelkkä varausmaksu tuntuu isolta ja pienimmänkin summan maksaminen vaikealta, ota silti rohkeasti yhteyttä. Vähävaraisuus ei ole este osallistumiselle.

ILMOITTAUTUMISET JA KYSELYT:

kaisakaarmemaa@gmail.com

LISÄTIETOA:

Lisätietoa lahjataloudesta: http://gift-economy.com

Lisätietoa NVC:stä: https://www.cnvc.org sekä https://savannaconnexions.fi

Lisätietoa Arnina Kashtanin kompassi koulutuksesta: https://meitarim.co.il/english/

Lahden alueen osuuskunta Startti

https://www.lahdenstartti.com