MATKALLA VÄKIVALLATTOMUUTEEN

Jatkuvasti polarisoituvassa maailmassamme tuntuu välillä, että maailma jakautuu "hyviksiin", "pahiksiin", sekä "oikeaan" ja "väärään". Olemassaolevat kommunikointitapamme heijastelevat usein kulttuurimme yksilökeskeistä, valtaa, kilpailua ja tuomitsemista vahvistavaa arvomaailmaa. Mitä voisi olla kaiken tämän kahtiajakoisuuden toisella puolen? Miten elää epävarmassa maailmassa ja osata toimia linjassa omien arvojen kanssa? Miten kehittää itsemyötätuntoa silloin kun asiat eivät vain mene niin kuin "Strömsössä"?

Väkivallaton Vuorovaikutus eli Non Violent Communication (NVC) on Marshall Rosenbergin kehittämä vuorovaikutustaito ja väkivallattomuuden tila, joka perustuu ajatukselle, että kaikki ihmisen toiminta perustuu yritykselle tyydyttää universaaleja tarpeita. Väkivallattomuuden ytimessä on ajatus siitä, että olemme hyväntahtoisia ja meitä myös kiinnostaa toisten hyvinvointi, me vain elämme toksisessa systeemissä, joka ei pohjimmiltaan luota ihmiseen. Väkivallattoman vuorovaikutuksen kautta voimme poisoppia tavoistamme tuomita, leimata, syytellä ja uhriutua ja saada tilalle myötätuntoa toisia kohtaan ja radikaalia itsemme rakastamista.

Tämä kolmen kuukauden matka väkivallattomuuden periaatteisiin on sinulle jos:

-olet kiinnostunut väkivallattomasta vuorovaikutuksesta, ja kaipaat oppimiseen tukea ja yhteisöä

-tahdot oppia ottamaan lisää vastuuta tunteistasi, ajatuksistasi ja tarpeistasi

-haluat harjoitella empaattisen kuuntelemisen taitojasi

-haluat oppia huomaamaan omia sisäänrakennettuja uskomuksiasi ja muuttamaan niitä

-tahdot purkaa patriarkaattia omaksumalla väkivallattomuuden asennetta sekä vuorovaikutuksessa että muussa elämässäsi

-tahdot kurottautua kohti rohkeutta ja haavoittuvaisuutta.

Matkaa fasilitoi vuorovaikutuskouluttaja Kaisa Käärmemaa, joka on käynyt Rakentavan Vuorovaikutuksen koulutuksen(RVO), sekä opiskellut NVC:tä eri ohjaajien parissa. Lisäksi Kaisa käy Arnina Kashtanin Compass Coaching kurssia, josta hän valmistuu kesällä Arnina Kashtanin kehittämän Kompassimetodin valmentajaksi.

Matkalla väkivallattomuuteen sisältää viikottaiset puhelut, henkilökohtaista valmennusta sekä yhden viikonloppuretriitin.  Viikonlopun sisältöön kuuluu väkivallattoman vuorovaikutuksen harjoitusten lisäksi yhdessäoloa, nuotiotulen ääressä istumista ja musisointia, somaattisia harjoitteita sekä luonnossa liikkumista.

Kurssi sopii kaikentasoisille vuorovaikuttajille. :)

Kurssille otetaan vain pieni ryhmä livetapaamisen vuoksi joten ilmottauduthan nopeasti! On myös mahdollista osallistua pelkkiin zoom-puheluihin. Jos tiedät jo nyt että et voi/tahdo osallistua live työpajaan, ilmoitathan sen jo nyt.

AIKATAULU JA SISÄLTÖ:

-Viikottaiset puhelut keskiviikkoisin klo 18-20 (puhelujen päivät: 18.8, 25.8, 8.9, 15.9, 22.9, 29.9, 6.10, 13.10, 20.10, 27.10, 3.11)

Paitsi 25.8 ja 8.9 jolloin puheluiden aloitusaika jo klo 17.30!!!! HUOM!

-Viikonlopputyöpaja Hartolassa 24-26.9 (HUOM! mökkivarustelut alkeelliset: ulkohuussi, kaivovesi)

-Henkilökohtaiset valmennussessiot/empatiapuhelut Kaisan kanssa 60min x2 (kerran kuussa, ajat sovitaan yksilöllisesti)

HINTA:

Elämä on meille jokaiselle lahja. Synnymme maailmaan avuttomina ja saamme kaiken hoivan lahjaksi, pystymättä antamaan mitään takaisin. Tahdon pyrkiä siirtymään kaikessa työssäni kohti lahjataloutta ja mahdollistaa vuorovaikutuskoulutuksia muillekin kuin keskiluokkaisille. Lahjatalouden ideologia on minulle tärkeä, vaikka tiedän että tähän talousjärjestelmään syntyneenä se on meille usein vaikeaa hahmottaa, liitämme rahaan niin paljon uskomuksia ja tabuja. Lahjatalouteen siirtyminen voi herättää epämukavia kysymyksiä. Minkä arvoisena pidän tätä koulutusta? Jos saisin päättää paljon minä maksaisin tästä? Mihin minulla olisi varaa? Mitä sitten kun en voi maksaa niin paljoa kuin haluaisin?

Taloudellinen eriarvoisuus on rakenteellinen, talousjärjestelmämme luoma asia, ei yksilön syy tai ansio. 

 

Voit siis joko miettiä itse sopivan summan, 0-500€ väliltä tai voit katsoa näitä suuntaa antavia hintoja ja voin lähettää laskun sille summalle mihin pystyt ja minkä ilolla maksat. Laskun voi maksaa myös erissä. Jos olet keskiluokkainen tai erittäin hyvin toimeentuleva, toivoisin että harkitsisit isomman summan maksamista, näin voit tukea vähävaraisempia pääsemään mukaan ja voit olla osaltasi purkamassa yhteiskuntamme rakennettua eriarvoisuutta. Toivon kuitenkin että valitset summan, minkä maksat ilolla.

Esimerkkihintoja:

150€ 

250€

350€ 

450-550€ (tuet muiden osallistumista)

ILMOITTAUTUMISET JA KYSELYT:

kaisakaarmemaa@gmail.com

LISÄTIETOA:

Lisätietoa lahjataloudesta: http://gift-economy.com

Lisätietoa NVC:stä: https://www.cnvc.org sekä https://savannaconnexions.fi

Lisätietoa Arnina Kashtanin kompassi koulutuksesta: https://meitarim.co.il/english/