MATKALLA VÄKIVALLATTOMUUTEEN I 13-15.5

Jatkuvasti polarisoituvassa maailmassamme tuntuu välillä, että maailma jakautuu "hyviksiin", "pahiksiin", sekä "oikeaan" ja "väärään". Olemassaolevat kommunikointitapamme heijastelevat usein kulttuurimme yksilökeskeistä, valtaa, kilpailua ja tuomitsemista vahvistavaa arvomaailmaa. Mitä voisi olla kaiken tämän kahtiajakoisuuden toisella puolen? Miten elää epävarmassa maailmassa ja osata toimia linjassa omien arvojen kanssa? Miten kehittää itsemyötätuntoa silloin kun asiat eivät vain mene niin kuin "Strömsössä"?

Väkivallaton Vuorovaikutus eli Non Violent Communication (NVC) on Marshall Rosenbergin kehittämä vuorovaikutustaito ja väkivallattomuuden tila, joka perustuu ajatukselle, että kaikki ihmisen toiminta perustuu yritykselle tyydyttää universaaleja tarpeita. Väkivallattomuuden ytimessä on ajatus siitä, että olemme hyväntahtoisia ja meitä myös kiinnostaa toisten hyvinvointi, me vain elämme toksisessa systeemissä, joka ei pohjimmiltaan luota ihmiseen. Väkivallattoman vuorovaikutuksen kautta voimme poisoppia tavoistamme tuomita, leimata, syytellä ja uhriutua ja saada tilalle myötätuntoa toisia kohtaan ja radikaalia itsemme rakastamista.

Tämä matka väkivallattomuuden periaatteisiin on sinulle jos:

-olet kiinnostunut väkivallattomasta vuorovaikutuksesta, ja kaipaat oppimiseen tukea ja yhteisöä

-tahdot oppia ottamaan lisää vastuuta tunteistasi, ajatuksistasi ja tarpeistasi

-haluat harjoitella empaattisen kuuntelemisen taitojasi

Matkaa fasilitoi vuorovaikutuskouluttaja Kaisa Käärmemaa, joka on käynyt Rakentavan Vuorovaikutuksen koulutuksen(RVO), sekä opiskellut NVC:tä eri ohjaajien parissa. Lisäksi Kaisa käy Arnina Kashtanin Compass Coaching kurssia, josta hän valmistuu vuonna 2022 Arnina Kashtanin kehittämän Kompassimetodin valmentajaksi.

Matkalla väkivallattomuuteen  on yhteisöllinen matka väkivallattomaan vuorovaikutukseen. Kurssilla pyritään luomaan turvallinen  ja väkivallaton tila, jossa oppiminen ja omien tarpeiden kuuntelu on mahdollista. Perehdytään yhdessä siihen mitä väkivallaton vuorovaikutus oikein on ja mitä se ei ole ja tehdään erilaisia harjoitteita, harjoitellaan mm. empaattista kuuntelemista. Viikonlopun sisältöön kuuluu väkivallattoman vuorovaikutuksen harjoitusten lisäksi yhdessäoloa, mahdollisesti esimerkiksi nuotiotulen ääressä istumista ja musisointia, somaattisia harjoitteita sekä luonnossa liikkumista.

Kurssi sopii kaikentasoisille vuorovaikuttajille. :) Kurssin jälkeen voit jatkaa myös seuraavaan NVC viikonloppuun. Lisätiedot löydät täältä:

AIKATAULU JA SISÄLTÖ:

Pe 13.5 17--saapuminen alkupiiri

La 14.5 ohjelma 9-18

Su 15.5 ohjelma 9-14

 

Viikonloppu järjestyy Hartolassa maaseudun rauhassa. Kurssiin kuuluu yksinkertainen majoitus sisällä yhteisissä huoneissa. Myös telttailu/leiriytyminen on mahdollista jos kaipaa omaa rauhaa. Kurssilla tehdään yksinkertainen kasvisruoka.

Ruokakulut viikonlopulta 30€.

HINTA:

Kurssista veloitetaan 50€ varausmaksu ilmottautumisen yhteydessä.(varausmaksua ei palauteta)

Lisäksi ruokakulut veloitetaan erikseen, ja ne ovat 30€/vloppu.

Näiden lisäksi Kaisan, kokin ja avustajien työstä maksettava maksu on lahjataloudella ja maksetaan kurssin jälkeen laskulla. Pyyntöni on että maksaisit pienemmän summan seuraavista:

a)joko sen minkä maksat ILOLLA

b)sen mihin pystyt

Tahdon mahdollistaa vuorovaikutuskoulutuksia muillekin kuin keskiluokkaisille ja hyvätuloisille. Uskon että taloudellinen eriarvoisuus on rakenteellinen, talousjärjestelmämme luoma asia, ei yksilön syy tai ansio. 

Esimerkkihintoja: (hinta sisältää ALV:in 24%)

50-100€ (pienituloisille)

150-250€ (kestävä hinta)

250-350€---> (tuet muiden osallistumista)

Laskun voi maksaa myös erissä. Jos olet keskiluokkainen tai erittäin hyvin toimeentuleva, toivoisin että harkitsisit isomman summan maksamista, näin voit tukea vähävaraisempia pääsemään mukaan ja voit olla osaltasi purkamassa yhteiskuntamme rakennettua eriarvoisuutta. Toivon kuitenkin että valitset summan, minkä maksat ilolla. Jos taas olet pienituloinen, työtön, yksinhuoltaja tms ja pelkkä varausmaksu tuntuu isolta ja pienimmänkin summan maksaminen vaikealta, ota silti rohkeasti yhteyttä. Vähävaraisuus ei ole este osallistumiselle.

ILMOITTAUTUMISET JA KYSELYT:

kaisakaarmemaa@gmail.com

LISÄTIETOA:

Lisätietoa lahjataloudesta: http://gift-economy.com

Lisätietoa NVC:stä: https://www.cnvc.org sekä https://savannaconnexions.fi

Lisätietoa Arnina Kashtanin kompassi koulutuksesta: https://meitarim.co.il/english/

Lahden alueen osuuskunta Startti

https://www.lahdenstartti.com