AKTIIVISEN TOIVON TYÖPAJA 24-25.7.2021

(eng. WORK THAT RECONNECTS)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Yhteyteen Palauttava Työ” (eng.The Work that Reconnects) on ekofilosofi ja aktivisti Joanna Macyn jo yli neljä vuosikymmentä kehittämä osallistava työpajamalli, jota on opetettu ympäri maailmaa tuhansille ihmisille. Se on suunniteltu muuttamaan pelko ja epätoivo inspiraatioksi ja voimaantumiseksi. Suomeksi kutsun sitä “Aktiivisen Toivon työksi”, koska se kuvaa hyvin työn luonnetta. Aktiivisen toivon työ käyttää keinoinaan dialogia, liikettä, rituaaleja, leikkiä ja luontoyhteyttä. Se inspiroi ja voimaannuttaa meitä näinä planetaarisen kriisin aikoina. Usein sivuutamme toivottomuutemme, pelkomme ja surumme maailman tilasta. Tämä sivuuttaminen ei kuitenkaan vie pelkojamme pois vaan usein johtaa pinnan alla kytevään ahdistukseen. Aktiivisen toivon työ tarjoaa työkaluja kohdata nämä tunteet ja haasteet ja auttaa meitä saamaan vahvemman yhteyden itseemme, toisiimme sekä muihin eläviin olentoihin. Tämän työn tekeminen on tärkeää voidaksemme ottaa osaa omalla ainutlaatuisella tavallamme käynnissä olevaan kollektiiviseen muutokseen elämää tuhoavasta yhteiskunnasta elämää ylläpitävään yhteiskuntaan. Työpajassa tutkitaan kiitollisuutta, kiukkua, surua ja toivoa ja siirrytään harjoitteisiin, jotka on suunniteltu tukemaan toinen toisiamme työssämme kohti kestävämpää, oikeudenmukaisempaa ja myötätuntoisempaa maailmaa, jossa kaikki olennot voivat kukoistaa. Aktiivisen toivon työ elävöittää ja antaa meille voimia ja resilienssiä elääksemme täysillä ilmasto- ja muiden katastrofien keskellä. Viikonlopun työpajassa käydään läpi koko Yhteyteen palauttavan työn eli Work That Reconnectsin spiraali kiitollisuudesta oman kipumme kunnoittamisen kautta voimaantumiseen.

Aktiivisen toivon työpaja on sinulle jos:

-koet ilmastoahdistusta, maailmantuskaa tai ylisukupolvista traumaa

-olet aktiivisesti mukana "maailman parantamisessa" mutta jaksottelet aktiivisten kausien ja burn outin välillä

-haluat kokea yhteisöllisyyttä muihin jotka kantavat huolta tästä planeetasta

-haluat turvallisen tilan jossa tuntea ilmastoon/maailmaan liittyviä tunteitasi

-tahdot saada syvemmän yhteyden itseesi, toisiin ihmisiin, eläviin olentoihin ja maahan

-tahdot elämääsi inspiraatiota, tukea, yhteyttä ja merkityksellisyyttä

Matkaa fasilitoi vuorovaikutuskouluttaja Kaisa Käärmemaa, joka on käynyt Rakentavan Vuorovaikutuksen koulutuksen(RVO), sekä opiskellut NVC:tä (Non Violent Communication) eri ohjaajien parissa. Kaisa on opiskellut ryhmämuotoisesti Aktiivisen toivon työtä jo vuoden verran ja pitänyt useita Aktiivisen toivon työtä hyödyntäviä työpajoja.  Lisäksi Kaisa käy Arnina Kashtanin Compass Coaching kurssia, josta hän valmistuu kesällä Arnina Kashtanin kehittämän Kompassimetodin valmentajaksi.

HUOM! mökkivarustelut alkeelliset: ulkohuussi, kaivovesi, aurinkosähkö.

AIKATAULU JA SISÄLTÖ:

-perjantai 23.7  klo 18 - mahdollista saapua paikalle. Vapaaehtoinen tutustumispiiri. 

-lauantai 24.7  klo 10-17 -harjoituksia,

-lauantai          klo 17--> iltaohjelmaa, vapaamuotoista yhdessäoloa.

-sunnuntai 25.7 klo  10-14 -harjotteita, loppupiiri

14-15 loppusiivous

HINTA:

Elämä on meille jokaiselle lahja. Synnymme maailmaan avuttomina ja saamme kaiken hoivan lahjaksi, pystymättä antamaan mitään takaisin. Tahdon pyrkiä siirtymään kaikessa työssäni kohti lahjataloutta ja mahdollistaa vuorovaikutuskoulutuksia muillekin kuin keskiluokkaisille. Lahjatalouden ideologia on minulle tärkeä, vaikka tiedän että tähän talousjärjestelmään syntyneenä se on meille usein vaikeaa hahmottaa, liitämme rahaan niin paljon uskomuksia ja tabuja. Lahjatalouteen siirtyminen voi herättää epämukavia kysymyksiä. Minkä arvoisena pidän tätä koulutusta? Jos saisin päättää paljon minä maksaisin tästä? Mihin minulla olisi varaa? Mitä sitten kun en voi maksaa niin paljoa kuin haluaisin?

Taloudellinen eriarvoisuus on rakenteellinen, talousjärjestelmämme luoma asia, ei yksilön syy tai ansio. 

 

Voit siis joko miettiä itse sopivan summan, 0-200€ väliltä tai voit katsoa näitä suuntaa antavia hintoja. Voit päättää maksamasi summan vasta työpajan jälkeen.

Jos olet keskiluokkainen tai erittäin hyvin toimeentuleva, toivoisin että harkitsisit isomman summan maksamista, näin voit tukea vähävaraisempia pääsemään mukaan ja voit olla osaltasi purkamassa yhteiskuntamme rakennettua eriarvoisuutta. Toivon kuitenkin että valitset summan, minkä maksat ilolla.

Esimerkkihintoja:

50€ 

100€

150-200€ (tuet muiden osallistumista)

ILMOITTAUTUMISET JA KYSELYT:

kaisakaarmemaa@gmail.com

LISÄTIETOA:

Lisätietoa lahjataloudesta: http://gift-economy.com 

Lisätietoa Work That Reconnects/Aktiivisen toivon työstä: https://workthatreconnects.org

20210602_175844.jpg